Definitieve Ontharing

Definitieve ontharing: wat moet je erover weten?

 

We kennen het allemaal: onder de douche staan, de douche afzetten en beseffen dat je vergeten bent je benen te scheren. Het is vaak een last om telkens weer die stugge, lange haartjes te moeten verwijderen om toch maar zonder schaamte een rokje of shortje te kunnen aandoen. Zelfs waxen is daar geen oplossing voor, want daar moet je de haartjes telkens eerst voor laten uitgroeien. En laat dat nu net zijn wat we niet willen…

Als je jezelf hierin kan vinden, en als je het liefst van al die haartjes gewoon zou willen laten verdwijnen, dan is definitieve ontharing iets voor jou!

 

Voor wie is de behandeling?

Zowel vrouwen als mannen zijn welkom bij Queen Seven voor een definitieve ontharingsbehandeling. Er staat ook geen leeftijd op de behandeling. Wel is het belangrijk dat je op de hoogte bent van jouw huidtype en de implicaties dat dit kan hebben op de behandeling. Ben je niet zeker wat voor huidtype je hebt? Geen nood! Tijdens een eerste gesprek of afspraak zal dit allemaal besproken en bekeken worden.

 

Wat houdt zo’n behandeling juist in?

Bij een behandeling om definitief te ontharen wordt er met een IPL SHR HighEnergry toestel over de huid gegaan. Dit toestel zendt lichtflitsen uit die de haartjes tot in de haarzakjes zal behandelen. Die puls van licht creëert een zekere hitte in het haarzakje. Die hitte vernietigt het haarzakje, waardoor er daar geen haartjes meer kunnen groeien. 

De hitte die de lichtflits verwekt in het haartje gaat tot 70°C, maar dat voel je niet zo aan. Er is immers ook een ijskoeling die werkt op de huid tijdens de behandeling, waardoor je nagenoeg niets merkt van die warmte. De koeling kan gezien worden als een soort verdoving, maar dan super oppervlakkig en kleinschalig. De behandeling is daarom vrijwel pijnloos. Het kan dat je een bepaalde prikkeling voelt tijdens het ontharen – iets dat vergelijkbaar is met een elastiekje dat tegen de huid slaat – maar zelfs dat is niet voor iedereen het geval. We hebben nog niemand over de vloer gehad die het een pijnlijke behandeling vond!

 

Wat voor toestel wordt er gebruikt?

Om de beste resultaten te bekomen hebben we bij Queen Seven geïnvesteerd in de beste apparatuur. We gebruiken het IPL SHR HighEnergy toestel van Medcos Skin Solutions, omdat we gemerkt hebben dat dit de beste resultaten behaalt. Dit toestel heeft zijn kwaliteit al meermaals bewezen, waaronder ook in het buitenland. 

Een behandeling met dit toestel staat garant voor een snelle en veilige behandeling die daarnaast ook uiterst efficiënt is. Met dit toestel kunnen ook verschillende huistypes behandeld worden, iets dat niet zo vanzelfsprekend is bij definitieve ontharing. 

Daarnaast vinden we opleiding en continue educatie super belangrijk, en daar hebben we met dit toestel een ideale partner in gevonden.  Dit toestel mag niet gebruikt worden door mensen die geen speciale opleiding hebben gevolgd. Het is daarom enkel toegankelijk voor gecertificeerde specialisten. Bij Queen Seven hebben we daarom meerdere opleidingen gevolgd, en volgen we nog steeds regelmatig opleidingen om onze kennis te specialiseren. Dit alles om u van de beste zorg te voorzien tijdens de behandeling. 

 

Welke delen van mijn lichaam kan ik laten behandelen?

Vrijwel elk lichaamsdeel kan behandeld worden. Het belangrijkste is dat de haartjes pigment bevatten. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en kunnen daarom niet behandeld worden voor definitieve ontharing. Toch kan er op verschillende zones van de huid gewerkt worden met definitieve ontharing. Dit kan dan gaan van de benen of armen tot het aangezicht, of erogene zones.

 

Hoelang duurt het voor je resultaat ziet?

De duur van een definitieve ontharingsbehandeling varieert van persoon tot persoon. Een enkele sessie duurt meestal niet zo lang, maar er zijn meerdere behandelingen nodig om een definitief resultaat te bekomen. Gemiddeld zullen er 8-10 behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te halen. Na de volledige behandeling zal je een haarreductie van 90-95% kunnen opmerken, maar er zijn ook klanten die na de eerste behandeling al een behoorlijk resultaat opmerken.

De nood aan meerdere behandelingsmomenten wordt veroorzaakt door het feit dat de behandeling enkel de haren treft die in de groeifase verkeren. De meeste haren in ons lichaam bevinden zich echter niet in deze fase, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren te kunnen behandelen. Er zit daarom tussen elke behandeling best een rustperiode van 4 tot 12 weken, afhankelijk van de zone op het lichaam.

We adviseren ook om elk jaar na het doorlopen van de volledige behandeling ook nog eens een “onderhoudsbehandeling” te laten doen. Dit om het resultaat dat verkregen was na de volledige definitieve ontharingsbehandeling te behouden en optimaliseren. 

 

Wat kost de behandeling?

Elke zone heeft een andere prijs natuurlijk, je vind het meeste terug in onze prijslijst. 

En vergeet niet wij hebben steeds de actie 2+1 zone gratis 

 

Wanneer kan ik starten?

Je kan vandaag nog beginnen met je ontharingstraject! Je kan vandaag nog je afspraak maken voor een eerste intakegesprek waarin we de verschillende stappen en processen zullen overlopen. Tijdens dat gesprek zullen we ook bekijken welke zones je graag wil laten behandelen en met welk huidtype we aan de slag zullen gaan bij jou. Op die manier kunnen we je eerste behandeling optimaal voorbereiden. Het is ook de bedoeling om tijdens dat gesprek alle vragen die je hebt te beantwoorden, zodat je met een gerust hart aan je behandelingstraject kan starten.

Wil je graag zo’n intakegesprek boeken, of zit je nog met andere vragen? Twijfel niet om contact op te nemen. Dat kan via mail of via telefoon:

Email: info@queenseven.be
Telefoonnummer: 0472 35 67 44