Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht uitzetten en zichtbaar worden. 

Het meest komt het voor op de wangen, neus, kin en voorhoofd. De uitgezette bloedvaatjes vormen rode tot paarse web-achtige structuren op de huid. Hoewel couperose op zichzelf geen ernstige medische aandoening is, kan het voor sommigen cosmetisch storend zijn.

Hoe couperose voorkomen?

 • Het is niet altijd mogelijk om couperose volledig te voorkomen, vooral als er sprake is van een erfelijke aanleg. Er zijn echter wel enkele maatregelen die je kunt nemen om het risico te verkleinen of de symptomen te beperken:

 • Zonnebescherming

  Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid beschadigen en bijdragen aan de ontwikkeling van couperose. Gebruik altijd een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge factor.

 • Voeding

  Bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals alcohol en pittig voedsel, kunnen couperose verergeren.

 • Huidverzorging

  Zorg goed voor je huid. Reinig je gezicht dagelijks met een mild reinigingsmiddel en gebruik een hydraterende crème.

Couperose bestrijden doe je met volgende producten

Wat te doen bij couperose?

 • Vermijd triggers

  Als bepaalde dingen, zoals warme dranken, alcohol, of extreme temperaturen, je couperose lijken te verergeren, probeer ze dan te vermijden.

 • Gebruik minerale make-up

  Groene concealers of foundations kunnen helpen om de roodheid van couperose te neutraliseren.

Behandelingen voor Couperose

Facials

Afhankelijk van je huid zijn er bepaalde behandelingen meer of minder geschikt, bij een huidanalyse kunnen we dit voor jou bepalen welke behandeling we hier kunnen toepassen. 

Intens Pulsed Light (IPL)

Dit is een andere lichtgebaseerde behandeling die kan helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algemene huidtextuur.

Juiste producten

Juiste producten zijn zeer belangrijk bij de behandeling van couperose. Weet je niet welke behandelingen of producten voor jou huid geschikt zijn maak dan een afspraak voor een FaceScan. 

Of ga thuis zelf aan de slag