Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huidtype dat gemakkelijk reageert op bepaalde triggers of stimuli. Mensen met een gevoelige huid kunnen last hebben van roodheid, jeuk, branderigheid, strakheid, of andere ongemakkelijke sensaties na blootstelling aan factoren zoals bepaalde ingrediënten in huidverzorgingsproducten, temperatuurveranderingen, wind, zon en zelfs stress.

De exacte oorzaak van een gevoelige huid kan variëren maar het kan verband houden met een verzwakte huidbarrière die niet goed vocht vasthoudt en het binnendringen van irriterende stoffen in de huid niet goed tegenhoudt.

Hoe kan je een gevoelige huid voorkomen?

 • Gebruik van milde producten

  Gebruik huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige huid. Deze producten bevatten meestal geen sterke ingrediënten die de huid kunnen irriteren, zoals parfums, kleurstoffen en agressieve reinigingsmiddelen.

 • Zonnebescherming

  Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

 • Vermijd triggers

  Als je weet dat bepaalde dingen (zoals bepaalde voedingsmiddelen, huidverzorgingsproducten of omgevingsfactoren) je huid irriteren, probeer ze dan zo veel mogelijk te vermijden.

 • Hydrateer

  Houd je huid gehydrateerd met een vochtinbrengende crème die geschikt is voor een gevoelige huid. Dit helpt om de huidbarrière sterk en gezond te houden.

Gevoelige huid bestrijden doe je met volgende producten

Tips bij een gevoelige huid

 • Producten testen

  Voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt, test het dan eerst op een klein, onopvallend stukje huid om te zien of het een reactie veroorzaakt.

 • Vermijd scrubben

  Harde scrubmiddelen kunnen de huid irriteren. In plaats daarvan, gebruik een zachte reiniger.

 • Wees voorzichtig met temperatuur

  Heet water kan de huid irriteren en uitdrogen. Probeer te douchen en je gezicht te wassen met lauw water.

Behandelingen voor gevoelige huid

Hydraterende gezichtbehandelingen

Deze kunnen helpen om de huidbarrière te versterken en de huid soepel en gehydrateerd te houden.

Kalmerende gezichtsbehandelingen

Deze zijn ontworpen om ontstekingen en irritaties te verminderen. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals aloë vera, kamille, groene thee, en andere natuurlijke kalmerende middelen.

SuperBoost

Je kan kiezen voor een volledige superboost behandeling of enkel voor de eerste stap, met de eerste stap gaan we een cocktail insluizen in de huid met actieve bestanddelen waardoor de huid aangenamer en gevoeder gaan zijn. 

HydraFacial

Deze behandeling combineert reiniging, exfoliatie, extractie, hydratatie en antioxidantbescherming, wat resulteert in een heldere, meer gehydrateerde huid.

LED-lichttherapie

Dit is een zachte behandeling die kan helpen om ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren.

Boek je afspraak

Het is altijd het beste om met een dermatoloog of huidspecialist te overleggen voordat je nieuwe behandelingen of producten uitprobeert vooral als je een zeer gevoelige huid hebt.

Zie je de bomen door het bos niet qua behandelingen en/of thuisverzorging. Maak dan zeker een afspraak voor een FaceScan hierbij gaan we foto’s van je huid nemen om zo dieper in de huid te kunnen zien.  Op deze manier kunnen we meer aspecten meenemen in de behandeling dan enkel wat met het blote oog zichtbaar is.  

Hierna krijg je een volledig plan van aanpak mee naar huis.  

Of ga thuis zelf aan de slag