Opgezwollen benen

Opgezwollen benen zijn een veelvoorkomende aandoening waarbij overtollig vocht zich in de weefsels van de benen ophoopt, dit fenomeen wordt ook wel oedeem genoemd. Dit kan veroorzaakt worden door een breed scala aan aandoeningen, variërend van eenvoudige problemen zoals langdurig zitten of staan, tot ernstigere gezondheidsproblemen zoals hart-, nier- of leverziekten. Hormonale factoren, zoals die welke optreden tijdens de menstruatie of zwangerschap, kunnen ook leiden tot opgezwollen benen.

Hoe kan je opgezwollen benen voorkomen?

 • Beweging

  Regelmatige fysieke activiteit stimuleert de circulatie in de benen, wat kan helpen om vochtophoping te voorkomen. Probeer activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen.

 • Verminder zoutinname

  Te veel zout in je dieet kan ertoe leiden dat je lichaam meer vocht vasthoudt, wat kan bijdragen aan zwelling.

 • Blijf gehydrateerd

  Drink voldoende water. Dit kan paradoxaal klinken, maar het helpt eigenlijk om overtollig vocht in je lichaam te verwijderen.

 • Vermijd langdurig staan of zitten

  Als je gedurende langere tijd moet zitten, probeer dan regelmatig op te staan en rond te lopen. Als je lang moet staan, probeer dan regelmatig te bewegen en je gewicht van het ene been naar het andere te verplaatsen.

 • Draag steunkousen

  Deze kousen zijn speciaal ontworpen om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren en kunnen helpen bij het voorkomen van zwelling.

Tips voor het omgaan met gezwollen:

 • Rust

  Probeer je benen omhoog te houden wanneer je rust. Dit kan de bloedstroom helpen verbeteren en de zwelling verminderen.

 • Koele kompressen

  Het aanbrengen van koude kompressen kan helpen de zwelling te verminderen.

 • Massage

  Dit kan de bloedstroom helpen verbeteren en de vochtophoping verminderen. Professionele lymfedrainage massages zijn vaak nuttig bij dit soort problemen.

Er zijn verschillende schoonheidsbehandelingen die kunnen helpen bij opgezwollen benen:

Lymfedrainage

Dit is een soort massage die zich richt op het stimuleren van de lymfecirculatie. Dit kan helpen om overtollig vocht en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Contour Wrap

Deze behandeling kan helpen bij het verminderen van zwelling en het stimuleren van de circulatie.

Cryotherapie

Deze behandeling, waarbij het lichaam wordt blootgesteld aan zeer lage temperaturen, kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking.

Bodysculptor

Dit geeft de combinatie tussen lymfedrainge en het aanpakken van de vetcellen door de lipolyse die in actie word gezet 

Boek je afspraak

Het is belangrijk op te merken dat deze behandelingen kunnen helpen bij de behandeling van symptomen, maar ze behandelen niet noodzakelijk de onderliggende oorzaak van oedeem. 

Indien de oedeem te ernstig is raden wij aan om eerst met een arts te spreken