Acne

Acne is een huidaandoening die zich kenmerkt door ontstekingen van de huid rondom talgklieren.

Deze ontstekingen leiden tot puistjes, ook wel bekend als comedonen.

Acne komt het meest voor bij pubers maar het kan op elke leeftijd voorkomen. Factoren zoals hormonale veranderingen, stress, voeding, en bepaalde medicijnen kunnen de kans op acne vergroten.

Hoe acne voorkomen?

 • Goede Hygiëne

  Was je gezicht tweemaal per dag met een aangepast reinigingsmiddel. Vermijd te veel wassen omdat dit de huid kan uitdrogen en de talgproductie kan stimuleren wat tot meer acne kan leiden.

  Kom je er niet uit welk product? Aarzel dan niet om een FaceScan te boeken

  Boek een Facescan
 • Gezonde Voeding

  Hoewel de exacte link tussen voeding en acne nog niet volledig is vastgesteld, is het bekend dat een gezond dieet goed is voor de algehele huidgezondheid. Probeer voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (zoals suikerrijke dranken en voedingsmiddelen) te beperken.

 • Vermijd overmatige blootstelling aan de zon

  De zon kan de huid uitdrogen en de talgproductie stimuleren, wat kan leiden tot meer acne. Gebruik een zonnebrandcrème die speciaal is ontworpen voor een huid die gevoelig is voor acne.

Acne bestrijden doe je met volgende producten

Tips bij acne

 • Raak je puistjes niet aan

  Knijp je puistjes niet uit. Dit kan leiden tot meer ontstekingen, littekens, en de verspreiding van acne.

 • Productkeuze

  Gebruik huidverzorgingsproducten die 'niet-comedogeen' zijn, wat betekent dat ze de poriën niet verstoppen.

 • Medicatie

  Over-the-counter producten die ingrediënten zoals benzoylperoxide, salicylzuur, of zwavel bevatten kunnen nuttig zijn. Maar vergeet niet dat medicatie heel zwaar kan zijn voor je lichaam, dus dit is meestal je laatste redmiddel. Maar ook dan is een goed thuisregime de basis. 

Behandelingen voor Acne

Diepe reiniging

Diepe reiniging, ook bekend als facials, kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, het verminderen van olie en het zuiveren van de poriën.

Chemische peeling

Een chemische peeling gebruikt zuren om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen en kan helpen bij het verminderen van acne.

HydraFacial

Met deze behandeling gaan we de huid op een effectieve maar toch zachte manier gaan reinigen

SuperBoost

De huid wordt gereinigd en tegelijkertijd worden er ook actieve werkstoffen in de huid in gesluisd. We doen bij acne meestal enkel de eerste stap van de SuperBoost behandeling. Omdat de spierstimulatie bij een acne huid niet nodig is.

LED licht

Met LED licht kan de groei van acne-veroorzakende bacteriën verminderen en ontstekingen verminderen.

FaceScan

Elke huid met acne is anders, daarom is het aangeraden om een FaceScan te boeken. Zo krijg je een advies voor je producten voor thuis en een eventuele salonbehandeling.  

Boek je afspraak

Niet elke acne is hetzelfde daarom starten wij bij Queen Seven steeds in de eerste plaats met een professionele huidanalyse en een gesprek over hoe je welke producten wanneer het beste gebruikt.  

Door de foto’s die ons huidanalyse toestel neemt kunnen we ook verder kijken dan enkel de buitenkant. 

Of ga thuis zelf aan de slag