Cellulitis

Cellulitis is een veelvoorkomende huidaandoening die gekenmerkt wordt door een oneffen, bobbelige huidtextuur. 

Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en treft voornamelijk gebieden zoals de dijen, billen, buik en armen. Hoewel cellulitis volledig onschadelijk is, kan het voor sommige mensen een esthetisch probleem zijn.

Cellulitis wordt veroorzaakt door vetcellen die door het bindweefsel onder de huid duwen, wat leidt tot een hobbelig uiterlijk. Genetica, hormonen, voeding, levensstijl en zelfs kledingkeuze kunnen allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van cellulitis.

Hoe kan je cellulitis voorkomen?

 • Gezond eten

  Een evenwichtig, gezond dieet kan helpen bij het onder controle houden van je gewicht, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het verminderen van het uiterlijk van cellulitis. Eet veel vezels, volle granen, fruit en groenten en vermijd te veel zout en vet voedsel.

 • Regelmatige lichaamsbeweging

  Regelmatige lichaamsbeweging, vooral krachttraining en cardio, kan helpen om vet te verminderen en je huid strakker te maken. Dit kan het uiterlijk van cellulitis verminderen.

 • Hydrateren

  Voldoende water drinken kan helpen om gifstoffen uit je lichaam te spoelen en je huid er gezonder uit te laten zien.

 • Rook niet

  Roken kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen, wat kan leiden tot een verminderde productie van collageen en de elasticiteit van de huid kan beïnvloeden. Dit kan het uiterlijk van cellulitis verergeren.

Welke schoonheidsbehandelingen zijn goed om cellulitis te behandelen?

 • BodySculptor

  Deze behandeling maakt gebruik van lipolyse en lymfedrainage om de huid op te warmen, wat kan helpen om vetcellen af te breken en de productie van collageen te stimuleren.

  Lees meer over Bodysculptor
 • Cryolipolyse

  Dit is een niet-invasieve procedure die vetcellen onder de huid bevriest, waardoor ze afbreken en op natuurlijke wijze door het lichaam worden geëlimineerd.

  Lees meer over cryolipolyse
 • Hifu

  met High intensity focused ultrasound gaan we door de energie die vrijgemaakt word door het toestel de vetcellen laten ‘imploderen’ deze behandeling is pijnloos.

  Lees meer over Hifu

Wat kan je zelf doen bij cellulitis?

 • Droog borstelen

  Dit kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren en dode huidcellen te verwijderen, waardoor het uiterlijk van cellulitis kan worden verminderd.

 • Massages

  Regelmatige massages kunnen de bloedsomloop verbeteren en het lymfesysteem stimuleren om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.