Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat wordt beïnvloed door zowel genetische als omgevingsfactoren. Naarmate we ouder worden, verliest de huid haar elasticiteit, wordt dunner en droger en verschijnen er rimpels en ouderdomsvlekken. Dit gebeurt als gevolg van veranderingen in de structuur en functie van de huid. De productie van collageen en elastine, die de huid haar stevigheid en elasticiteit geven, vertraagt terwijl de productie van melanine, die zorgt voor huidkleuring, minder gelijkmatig wordt.

Hoe huidveroudering voorkomen?

 • Bescherming tegen de zon

  UV-straling is de voornaamste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Het is belangrijk om de huid dagelijks te beschermen met een breedspectrum zonnebrandcrème, zelfs bij bewolkt weer. Draag indien mogelijk beschermende kleding en zoek de schaduw op wanneer de zon op zijn felst is.

 • Niet roken

  Roken versnelt het verouderingsproces van de huid aanzienlijk. Het vermindert de bloedtoevoer naar de huid waardoor deze minder zuurstof en voedingsstoffen krijgt.

 • Evenwichtige voeding

  Een voeding die rijk is aan fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten kan je helpen om een gezonde huid te behouden.

 • Voldoende slaap

  Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en dat geldt ook voor de huid.

 • Hydratatie

  Het drinken van voldoende water helpt om de huid gehydrateerd te houden.

 • Regelmatige lichaamsbeweging

  Lichaamsbeweging bevordert de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Huidveroudering bestrijden doe je met volgende producten

Tips bij huidveroudering

 • Gebruik een aangepaste crème

  Naarmate de huid ouder wordt, wordt ze droger. Het dagelijks gebruik van een vochtinbrengende crème kan helpen om de huid gehydrateerd en soepel te houden.

 • Exfoliëren

  Door regelmatig te exfoliëren kan je dode huidcellen verwijderen en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren.

 • Gebruik producten die rijk zijn aan antioxidanten en vitamine A en C

  Deze kunnen helpen om schade door vrije radicalen te voorkomen en de productie van collageen te stimuleren.

Behandelingen voor huidveroudering

Chemische peeling

Hierbij worden zuren gebruikt om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen, wat de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert.

HydraFacial

Dit is een mechanische exfoliatie die ook de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert.

SuperBoost

Je personal coach voor je huid, we gaan je spieren terug stimuleren om in actie te schieten en op deze manier je huid in topconditie te brengen.

Boek je afspraak

Zie je de bomen door het bos niet qua behandelingen en/of thuisverzorging. Maak dan zeker een afspraak voor een FaceScan hierbij gaan we foto’s van je huid nemen om zo dieper in de huid te kunnen zien.  Op deze manier kunnen we meer aspecten meenemen in de behandeling dan enkel wat met het blote oog zichtbaar is.  

Hierna krijg je een volledig plan van aanpak mee naar huis.  

Of ga thuis zelf aan de slag