Overbeharing

Overbeharing is een aandoening waarbij er te veel haar groeit op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haar hebben, zoals het gezicht, de borst en de rug. Het kan ook betekenen dat haar dikker en donkerder is dan normaal. Het komt vaker voor bij vrouwen en kan het gevolg zijn van genetische aanleg, hormonale onevenwichtigheden, bepaalde medische aandoeningen of bepaalde medicijnen.

Hoe kan je overbeharing voorkomen?

  • Het is moeilijk om overbeharing te voorkomen, omdat het meestal te maken heeft met genetische factoren of hormonale onevenwichtigheden. Echter, enkele tips om mogelijk overbeharing te voorkomen kunnen zijn:

  • Gebalanceerd dieet

    Een dieet dat rijk is aan vitaminen en mineralen kan helpen de hormoonspiegels te reguleren en mogelijk overbeharing te voorkomen.

  • Regelmatige lichaamsbeweging

    Dit kan helpen bij het reguleren van hormonen.

  • Vermijd bepaalde medicatie

    Sommige medicijnen kunnen overbeharing veroorzaken. Praat met uw arts als u denkt dat een medicijn dat u gebruikt mogelijk bijdraagt aan overbeharing.

Tips bij overbeharing

Draag losse kleding: Strakke kleding kan wrijving veroorzaken, wat kan leiden tot irritatie.

Er zijn verschillende schoonheidsbehandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het beheersen van overbeharing:

Waxen of suikerontharing

Dit is een effectieve methode voor het verwijderen van haar, maar het kan pijnlijk zijn en moet regelmatig worden herhaald.

Definitieve ontharing

Dit is een meer permanente oplossing, vereist meerdere sessies.