Dubbele kin

Een dubbele kin is een veelvoorkomend fysiek verschijnsel waarbij een laag vet zich onder de kin vormt, wat een soort 'tweede kin' creëert. Hoewel een dubbele kin vaak wordt geassocieerd met gewichtstoename, kan het ook het gevolg zijn van factoren zoals leeftijd, genetica en houding.

Hoe kan je een dubbele kin voorkomen of verminderen?

 • Gezonde voeding en lichaamsbeweging

  Overgewicht is een veelvoorkomende oorzaak van een dubbele kin. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen, kunt u het algehele lichaamsvet verminderen, wat ook kan bijdragen aan het verminderen van een dubbele kin.

 • Gezichtsoefeningen

  Hoewel er geen wetenschappelijke consensus is over de effectiviteit van gezichtsoefeningen, beweren sommige mensen dat ze helpen bij het verstrakken en tonifiëren van de gezichtsspieren. Deze oefeningen kunnen variëren van het overdreven uitspreken van klinkers tot het 'kauwen' van kauwgom.

 • Goede houding

  Het handhaven van een goede houding kan helpen om een dubbele kin te voorkomen. Als je vaak naar beneden kijkt of je nek vooruit strekt, kan dat bijdragen aan het ontwikkelen van een dubbele kin.

 • Hydratatie

  Water drinken kan helpen om het lichaam gezond te houden en het metabolisme te bevorderen, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet, inclusief in het gezicht.

Als het gaat om schoonheidsbehandelingen voor een dubbele kin, zijn er verschillende opties:

 • Liposuctie

  Liposuctie onder de kin kan helpen om overtollig vet te verwijderen. Dit is echter een invasieve procedure die hersteltijd vereist en risico's met zich meebrengt, zoals infectie en littekenvorming.

 • Cryolipolyse

  Dit is een niet-invasieve huidverstrakkingstechniek die gebruik maakt van ultrasound technologie. Het kan helpen om de huid onder de kin strakker te maken en te liften, waardoor de verschijning van een dubbele kin wordt verminderd.

  Lees meer over cryolipolyse
 • Hifu

  met High intensity focused ultrasound gaan we door de energie die vrijgemaakt word door het toestel de vetcellen laten ‘imploderen’ deze behandeling is pijnloos.

  Lees meer over Hifu

Voor iedereen zijn andere behandelingen geschikt, het is daarom steeds moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op DE oplossing voor jou ‘dubbele kin’. 

In de praktijk merken wij vaak dat een klant wel eens aangeeft dat ze een dubbele kin hebben van vet maar dat het verslapping is.  


Daarom raden wij steeds aan om eerst een Observ520x huidanalyse te laten doen bij Queen Seven op deze manier kan ik je een goed advies geven voor je behandeling.  

Je kan ook meteen een behandeling op maat er bij boeken.  

Boek een Observ520X Huidanalyse