Verslapping van de huid

Verslapping van de huid in het gelaat is een veel voorkomend verschijnsel naarmate men ouder wordt. Het wordt veroorzaakt door een vermindering van de productie van collageen en elastine - de eiwitten die de huid haar stevigheid en elasticiteit geven - alsook door veranderingen in de vetverdeling in het gelaat. Hierdoor kan de huid er minder strak en minder vol uitzien.

Hoe kan je de verslapping van de huid in het gelaat voorkomen?

 • Zonnebescherming

  Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid beschadigen en bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Het is belangrijk om dagelijks een zonnebrandcrème met hoge factor te gebruiken.

 • Voeding

  Een gezond dieet dat rijk is aan antioxidanten, vitaminen en mineralen kan helpen de huid gezond te houden. Vooral voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C (die helpt bij de productie van collageen), vitamine E (een krachtige antioxidant), en omega-3 vetzuren (die ontstekingen verminderen) kunnen nuttig zijn.

 • Voldoende water drinken

  Hydratatie is cruciaal voor de algehele gezondheid van de huid en kan helpen om de huid stevig en strak te houden.

 • Rook niet

  Roken kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen, wat leidt tot een versneld verouderingsproces.

 • Regelmatige lichaamsbeweging

  Dit bevordert de circulatie, wat kan helpen bij het onderhouden van een gezonde huid.

Verslapte huid bestrijden doe je met volgende producten

Wat te doen bij verslapping van de huid in het gelaat?

 • Gebruik aangepaste crèmes

  Er zijn vele producten op de markt die beweren de huid te kunnen verstevigen en liften. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals retinol, peptiden, hyaluronzuur, en vitamine C en E.

 • Massage

  Een dagelijkse gezichtsmassage kan helpen om de bloedcirculatie in het gezicht te verbeteren en de huid er strakker uit te laten zien.

Behandelingen voor een verslapte huid

Hydrafacial

Naast de huidvernieuwing die gestimuleerd wordt kunnen we ook aangepaste boosters gaan toevoegen waarmee we op bepaalde problemen kunnen werken? 

Superboost

je personal fitness coach voor je gelaat. Door de spieren in je gelaat te trainen gaan we ervoor zorgen dat je huid terug strakker en steviger wordt. Want je spieren zijn de basis voor de huid.   

HiFu

Deze behandeling maakt gebruik van gerichte ultrasone energie om de diepere lagen van de huid te verwarmen, wat helpt om de productie van collageen te stimuleren.

Microneedling

Dit is een procedure waarbij kleine naaldjes worden gebruikt om de huid te prikken en de natuurlijke wondgenezing van het lichaam te stimuleren, wat leidt tot verhoogde collageen- en elastineproductie.

Boek je afspraak

Zie je de bomen door het bos niet qua behandelingen en/of thuisverzorging. Maak dan zeker een afspraak voor een FaceScan hierbij gaan we foto’s van je huid nemen om zo dieper in de huid te kunnen zien.  Op deze manier kunnen we meer aspecten meenemen in de behandeling dan enkel wat met het blote oog zichtbaar is.  

Of ga thuis zelf aan de slag